Home » Theorie

Theorie

Als je de theorie beheerst, dan heb hiervan profijt bij de rijles, daarom adviseren we als je met rijlessen begint ook gelijk met de theorie aan de slag gaat. Wanneer je ongeveer 12 praktijklessen hebt gehad ga je theorie-examen doen.

Wat moet je meenemen naar het Theorie-examen is een geldig legitimatiebewijs

 

Het Theorie-examen

Het theorie-examen duurt ongeveer 45 minuten, dat is inclusief de introductie(toelichting). Probeer altijd een 30 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

Het examen bestaat uit 2 onderdelen. Eén deel heeft 25 vragen en gaat over gevaarherkenning. Hiervan moet je er minimaal 13 goed hebben. Het tweede deel heeft 40 vragen, 30 vragen gaan over verkeersregels en 10 vragen gaan over verkeersinzicht. Op dit onderdeel zal je er minimaal 35 goed moeten hebben. Als dat het geval is ben je geslaagd en ontvang je het theoriecertificaat. Als je in het bezit bent van het certificaat mag je praktijkexamen doen. 

Hieronder zie je een voorbeeld van gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om antwoord te geven op de vraag. Let op, het zijn moeilijke vragen daarom mag je er ook 12 fout hebben. Tip: Is de snelheid 30km p/uur of hoger, richting een smal, bochtig of onoverzichtelijk punt kies dan voor remmen. het kan smal zijn door geparkeerde vrachtwagen, door fietsers die er rijden of door wegbelijning. Zie je een auto in je binnenspeigel, kies dan voor gas los 

 

 

 

Hieronder een voorbeeld over verkeersregels

 

 

 

 

Hieronder een voorbeeld over verkeersinzicht